Om Appear37

Adam ”Appear37” Algotsson, vem är det?

Adam Algotsson är idag en respekterad och etablerad konstnär, född 1993 känd som sitt alias ”Appear37” inom graffitisvängarna. Men vägen dit var inte spikrak, trots att den näst intill var självklar.

Sedan Adam för första gången fick hålla i pennan och bygga med lego har intresset för att måla och skapa funnits där. Men det var först i tonåren som det förändrade hans liv. Det var inte helt lagligt i början och det fick ganska snabbt konsekvenser med lagen. Adam fastnade dock mer för att måla tavlor och ta sin tid med sina verk framöver. 

Han har tagit emot beställningar sedan 13 års ålder, det började med studentskyltar, tavlor och blev till slut väggmålningar hemma hos familjer. Han fick starta företag på gymnasiet redan för att kunna fakturera ett gym han målade väggmålningar i och har än idag samma företag och jobbar på heltid med sitt konstutövande.  

Utöver det föreläser han om sitt konstnärsskap, håller i workshops, målar stora och mindre muralmålningar på fasader i städer runt Sverige, medverkar i festivaler där han målar live som en performance, ibland även utomlands som t.ex Roskilde Festivalen. 

Det händer även att Adam får designa tapeter, kaffemuggar, öletiketter och annat som går att designa.

Oavsett om motivet är åt det Abstrakta eller Konkreta hållet så vill Adam skapa en skön rytm, vibration och balans i kompositionen.

Om man ska beskriva Adams konstverk genom åren så har det alltid handlat om färgstarka svängiga former med höga kontraster i färg och form som kan tilltala ögat, både från avstånd och på nära håll. Den sprakar, sprätter och skjuter ut energi och tar för sig men har samtidigt något inre lugn i sig.

Inspirationen till skapandet kommer direkt från högtalarna, Musiken! Den är det som gett honom den extra energin och rytmen i verken sedan starten. Fascinationen för instrumentens former har alltid funnit där också. När Adam besökte sin far 2021 så såg han en gammal skiss inramad på väggen med en saxofon, de har visst alltid målats instrument.

Något nytt för Adam sedan 2020 är skulpturer av återanvända instrument  vilket han har drömt om att få till länge. Dom verkar vara här för att stanna då han sålt de flesta men det återstår att se vilken väg han tar i framtiden.

Kontakta oss idag!

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

Integritetspolicy